Blog / november 2019

3 x Favoriete woonstijlen

Kijk je nu al uit naar het moment dat jij jouw fonkelnieuwe appartement op Sixty5 kunt schilderen en decoreren in jouw favoriete woonstijl? Dat snappen we. En daarom hebben we onder het mom van ‘voorpret’ onze favoriete woonstijlen voor je op een rijtje gezet. Waarvan onze interieuradviseur denkt dat ze perféct zullen aansluiten op het basisinterieur van jouw appartement op Strijp-S. Let’s go!

Industrieel
We trappen af met de industriële woontrend. Geen verrassing voor velen, waarschijnlijk. De woonstijl past immers als geen ander bij de sfeer die Strijp-S uitstraalt. Van rauwe materialen en creatieve hotspots – laat je volop inspireren door de straten van deze Eindhovense woonwijk. Hoe je zo’n sfeertje thuis creëert? Mix stoere materialen – zoals leer, staal en onbewerkt hout met vintage vondsten en eigenzinnige accessoires. Omdat ieder huis óók een beetje warmte nodig heeft, voeg je katoenen, wollen of linnen accessoires toe. Style het stoere geheel af met (geur)kaarsen, mooie verlichting en persoonlijke items en jouw interieur heeft een industrieel tintje, passend bij de wijk waarin je woont!

Urban-chic
Woon je liever ietsje chiquer? Dan is de woonstijl Urban-chic wellicht meer jouw smaak. Perfect passend binnen het woongebouw woon je hier chic en stads. Van een elegante houten vloer met visgraatmotief tot een riante bank van smaragdgroen fluweel – en dit zijn slechts enkele voorbeelden. Materialen die je hoog op jouw wensenlijstje kunt zetten zijn hout, fluweel, messing en satijn. Daarbij is ‘durven’ het absolute codewoord binnen deze stijl. Durf diverse motieven met elkaar te combineren en wees niet bang voor een beetje kleur – bij voorkeur diepe tinten als geelgoud, midnight blue en steenrood. Combineer designmeubels met vintage vondsten en creëer een warm interieur waarin het elke dag heerlijk thuiskomen is.

Scandinavisch
Een interieurtrend die al járen mateloos populair is, is de Scandinavische woonstijl. Overgewaaid vanuit onze noorderburen geldt hierbij: less is more. Dit betekent echt niet dat jouw interieur een kille uitstraling krijgt – integendeel! Warmte is bij uitstek belangrijk voor de Scandinaviërs, die het met hun donkere winters al koud genoeg hebben. Kies jouw verlichting dus met grote zorg uit en schroom niet op de kaarsenafdeling. Andere ingrediënten voor een Scandinavisch interieur zijn lichte tinten, zachte stoffen zoals linnen en wol en veel – heel veel – eikenhout. Hoewel onze noorderburen geen fan zijn van prulletjes, kunnen zij persoonlijke items wél waarderen. Van bijzondere kunststukken tot persoonlijke objecten; geef ze een mooi plekje in jouw fonkelnieuwe interieur.

Terug naar Blogs