Out & About

Hotspots op Strijp-S

Strijp-S is upcoming, creatief en one of a kind. Hier gebeurt het. Benieuwd naar de meest toffe hotspots die dit industriële wijkje zo ontzettend uniek maken? Je leest het hier!

Onder de Leidingstraat

Bij Onder de Leidingstraat doe je niet alleen je dagelijkse boodschappen, je kunt er ook heerlijk ontbijten, koffiedrinken en lunchen. Ze hanteren geen vast menu, maar dagverse producten en dagelijks wisselende gerechten – en dit alles het liefste biologisch en puur. Het interieur is stoer, industrieel en een beetje rauw. Onafgewerkte betonnen muren en een plafond vol leidingen zetten de toffe sfeer. Op deze plek stróómt de energie!
Leidingstraat 45, Eindhoven

Pastryclub

Zoetekauwen opgelet! Voor jouw guilty pleasures ga je op Strijp-S naar de Pastryclub. In deze voormalige en waanzinnige machinekamer draaien ze nu de lekkerste chocolaatjes, taarten en andere lekkernijen in elkaar. Het aanbod wordt bepaald door de seizoenen. Grappig feitje: naast het genieten van veel lekkers, kun je hier ook wat leren. Met creatieve workshops en inspirerende presentaties proberen de patissiers hun kennis over te brengen.
Ketelhuisplein 7-9, Eindhoven

Urban Shopper

Een cadeautje scoren? Toe aan een nieuwe coupe? Of een nieuw aanwinst voor je garderobe shoppen? Het kan allemaal op Strijp-S. En wel in de Urban Shopper! Urban Shopper is een collectief van in totaal 20 unieke concept stores en ondernemingen in de voormalige Philips fabriekshal. Van authentieke kapper tot trendy Zitfabriek – het aanbod is hier vernieuwend, uiteenlopend en vooral: one of a kind.
Torenallee 60, Eindhoven

Gusj Market

Eén van de leukste interieurwinkels op Strijp-S is Gusj Market. Dit industriële pand staat vol met de mooiste banken, kasten, tafels en stoelen. Ook slaag je er met gemak voor kleinere items als hangende vazen, toffe kleden en planten. Aan accessoires als glazen, kaarsen en kussens ook geen gebrek trouwens. Het is een feestje om door Gusj Market te lopen. Enne, net als op een echte markt scoor je hier dus ook een mooi boeket bloemen!
Ketelhuisplein 10, Eindhoven

Velvet Music

Ben jij een echte vinyl junkie? Dan scoor je bij Velvet Music zowel nieuwe als tweedehands releases in uiteenlopende muziekgenres. Van dance, rock en hiphop tot jazz, klassiek en pop – er is voor ieder gegarandeerd wat wils. Liefhebbers van vinyl en cd's kunnen steevast hun hart ophalen in deze fijne pop-speciaalzaak midden op Strijp-S.
Torenallee 60, Eindhoven

Intelligentia ICE

Bij Intelligentia ICE lik je je vingers af bij alle lekkernijen. Van smaakvol ijs en huisgemaakte bonbons tot de lekkerste macarons en met liefde gezette koffie en thee. Er wordt bovendien standaard met themamaanden gewerkt waardoor er elke keer weer vernieuwende ijssmaken worden gecreëerd, zoals saffraan, salty caramel, aardbei & munt en yoghurt lemoncurd – yummy! Wandel eens naar binnen om te zien welke smaken er nu trending zijn.
Leidingstraat 27, Eindhoven

Bagel & Juice

Plof neer bij Bagel & Juice voor een cappuccino, een ontbijtje of een lekkere lunch. De creatieve vibes van Strijp-S zijn beslist voelbaar in dit fijne plekje. ’s Zomers is het genieten geblazen op het zonnige terras, waar je geniet van een ijskoude juice of een gezonde smoothie. Favoriet van velen? Dat moet de acaibowl zijn – een papje van acaibessen en plantaardige melk, vaak getopt met superfoods, nootjes, chocolate chips en, niet te vergeten, een enorme lading vers fruit.
Torenallee 60, Eindhoven

Piet Hein Eek store

Anders dan de andere hotspots, ligt de Piet Hein Eek Store op Strijp-R. Even industrieel en ook om de hoek van SIXTY5. Stap je dit waanzinnige pand binnen, dan begeef je je voor even in de wondere wereld van topontwerper Piet Hein Eek. Neem een inspiratiewandeling door de schitterende showroom, werp een blik op de waanzinnige werkplaats en shop tal van musthaves in de winkel. Na afloop lunchen of dineren in het prachtige naastgelegen restaurant? Inspiratie gegarandeerd!
Halvemaanstraat 30, Eindhoven

Locatie

Onder de Leidingstraat Onder de Leidingstraat
Leidingstraat 45, Eindhoven
Pastryclub Pastryclub
Ketelhuisplein 7-9, Eindhoven
Urban Shopper Urban Shopper
Torenallee 60, Eindhoven
Gusj Market Gusj Market
Ketelhuisplein 10, Eindhoven
Intelligentia ICE Intelligentia ICE
Leidingstraat 27, Eindhoven
Velvet Music Velvet Music
Torenallee 60, Eindhoven
Bagel & Juice Bagel & Juice
Torenallee 60, Eindhoven
Het Ketelhuis Het Ketelhuis
Ketelhuisplein 1, Eindhoven